ACCES CONT

Blog

Cum va afecteaza inchiderea Google+

Google a anuntat inca din luna octombrie a anului trecut, ca anul 2019, va fi anul in care reteaua Google+ se va inchide pentru utilizatori. Google a luat decizia de a face acest lucru in urma unor scurgeri de informatii. Motivele pentru care Google a decis sa inchida aceasta platforma de socializare este securitatea generala a retelei sociale, precum si lipsa de utilizare din partea consumatorilor.

 

Compania a facut publica o bresa de securitate, de unde am aflat ca peste 500 de mii de conturi au pierdut date cu caracter personal precum username-ul, ocupatia, adresa de e-mail, dar si poza de profil si data nasterii. Cu toate acestea, Google nu a precizat care este adevaratul numar al utilizatorilor afectati de aceasta bresa in securitate.

Desi aceasta vulnerabilitate a fost activa inca din anul 2015, Google nu a facut-o publica decat in martie 2018, imediat ce a descoperit-o si a rezolvat-o, preferand sa nu dezvaluie puiblic aceasta bresa de securitate, decat in octombrie. Google mai sustine si ca utilizatorii au sesiuni mici de folosire a acestei retele sociale, 90% dintre utilizatori, folosind aceasta retea sociala in sesiuni mai mici de 5 secunde. Ei nu intentioneaza sa ramana prea mult pe aceasta platforma si o parasesc imediat ce constinetizeaza pe ce pagina se afla. Google+ a avut de-a lungul timpului si o interactiune limitata cu utilizatorii pentru ca developerii nu au dezvoltat niciodata aplicatii pentru aceasta platforma sociala.

 

Din ce se stia pana acum, Google+ s-ar fi inchis in octombrie 2019, dar din ce in ce mai multe date spun ca reteaua se va inchide in aprilie 2019.

Desi ar putea parea initial o problema majora, inchiderea Google+ vine si cu niste avantaje. In primul rand, persoanele care detin o afacere, nu vor mai fi nevoite sa posteze si sa folsoeasca aceasta platforma sociala. Nu va mai trebui astfel sa folositi Google+. Va veti putea concentra doar pe retelele sociale care conteaza cel mai mult.

 

Un lucru este clar si anume ca informatia pe care o puneti pe social media, nu va fi accesibila pentru totdeauna. Daca unele companii de social media se vor decide sa se inchida, tot continutul pe care l-ati postat acolo va disparea odata cu acestea. Puteti invata astfel ca un site personal este o alegere mult mai buna pentru orice persoana care detine o firma. Pe un astfel de site voi veti fi cei care vor decide ce se va intampla si nu altcineva. Puteti tine cont de un serviciu de gazduire cloud. In acelasi timp, este bine sa aveti in vedere si un serviciu de gazduire magneto. Indiferent de ce serviciul de gazduire pe care il veti alege, trebie sa stiti ca site-ul va fi mereu al vostru. Acesta este principalul motiv pentru care va recomandam sa va realizati un site. Este bine sa postati continut direct pe site-ul vostru.

 

Daca aveti deja un site, este o decizie buna sa va scoateti de pe acesta butoanele de distribuire prin Google+ si sa va modificati si semnaturile din mail care trimit spre aceasta platforma.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com