ACCES CONT

Blog

Evitarea fraudelor online

In ziua de azi, multe dintre cumparaturile noastre au loc in online. Inainte de a cauta produsele dorite prin magazinele fizice, avem tendinta de a cauta produsul respectiv in primul rand in online. Comertul online a devenit cea mai utilizata, dar si comoda activitate din mediul online, de aceea tot mai multe persoane opteaza pentru cumparaturile online.

 

Spamul si phishingul raman insa niste probleme de actualitate. Hackerii doresc sa intre in posesia conturilor voastre bancare, de aceea ei incearca sa va afle toate datele. In calitate de utilizator care trebuie sa faca unele cumparaturi online, este important sa va protejati datele pe care le folositi in online. Exista cateva lucruri de care puteti tine cont, astfel incat sa evitati o eventuala compromitere a datelor voastre personale.

 

Spammerii sunt foarte activi pe retelele sociale, de aceea nu trebuie sa dati click pe orice link vedeti pe aceste retele. Mesajele de amenintare sunt destul de frecvent facute de spammeri, ei incercand astfel sa va faca sa trimiteti o anumita suam de bani catre ei. Sunteti indrumati astfel catre o pagina de conectare de tip phishing. Nu dati niciodata curs acestor mesaje si nu accesati linkuri ce par a proveni dintr-o sursa suspecta.

 

Nu dati niciodata curs solicitarilor care vizeaza introducerea datelor bancare. Aceasta metoda de a obtine date este cea mai comuna si populara metoda. E-mailul si mesajul pare a veni de la banca pe care o folositi, de la cardul vostru sau de la un sistem de plata online. Printre mesajele comune se numara o activitate supsecta a contului bancar personal sau a diverselor conturi pe care le detineti. Sub pretextul restabilirii accesului la acest cont, utilizatorul este rugat sa introduca datele sale personale. Aceste informatii vor fi introduse insa pe un site fals. Imediat ce infractorii vor primi banii, ei ii pot retrage imediat si astfel nu va veti mai putea recupera suma.

 

Notificarile false din partea unor servicii sunt si ele destul de comune. Nu toti uitilizatorii sunt constineti de importanta securitatii ei neacordand atentie sporita site-urilor pe care le viziteaza. Este recomandat sa fiti mereu foarte atenti la link-urile pe care le accesati. De asemenea, atunci cand ajungeti pe un site, sa verificati cu atentie daca acest site este securizat. O conexiune criptata de tip https va va spune ca acel site este unul sigur. Nu fiti victimele atacurilor cibernetice si actionati mereu cu prudenta atunci cand sunteti in online, pentru a fi siguri ca va feriti de orice atac.

 

Orice persoana care se bucura de un site, trebuie sa le ofere utilziatoriloe acestuia o conexiune securizata. Acesta este motivul pentru care un link cu HTTPS este indicat. Un astfel de link este certificarea faptului ca datele nu pot fi interceptate pe calea transmisiei dintre server si browser. DDS.ro va pune la dispozitie un astfel de serviciu de securitate, oferindu-va in acelasi timp si diverse alte servicii pentru site-ul vostru. Puteti sa alegeti niste servicii cloud sau o gazduire cpanel de cea mai buna calitate pentru site-ul pe care il detineti. Aceste servicii va vor ajuta mult.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com