ACCES CONT

Blog

Protocolul de email POP3 vs IMAP

Protocol email POP3 și IMAP

IMAP și POP3 reprezintă două protocoale de mail pe care aplicațiile le folosesc pentru a accesa căsuța poștală virtuală stocată pe computere la distanță.

 

Care este diferența dintre POP3 și IMAP?

O observație importantă este că IMAP păstrează emailurile pe server, în schimb ce POP3 descarcă emailurile în calculatorul de pe care se accesează poșta electronică, pe harddisk.

Dacă folosiți POP pentru a vă verifica emailurile, atunci când folosiți adresa web de mailing (webmail) veți avea acces la noile mesaje, în caz contrar niciunul din mesajele noi nu vor fi disponibile.

Dacă doriți să creați foldere prin intermediul Webmail și să mutați emailurile acolo, acele mesaje nu vor fi afișate la verificarea următoare căsuței poștale prin POP. Însă, dacă folosiți în mod normal IMAP pentru verificarea emailurilor, toate folderele vor fi accesibile folosind interfața Webmail.

 

 

Ce înseamnă POP3 (Post Office Protocol)?

Un cont de email POP3 descarcă mailul pe computerul local în mod implicit. De multe ori, atunci când un mesaj este descărcat, este șters de pe serverul de mail al ISP-ului. Acest lucru previne citirea unui singur și același mesaj de pe un computer diferit.

 

Avantajul folosirii protocolului de email POP3

Întotdeauna puteți avea mesajele cu dumneavoastră și le puteți reciti, chiar dacă nu sunteți conectat la internet (valabil mai ales pentru persoanele care folosesc dial-up pentru accesarea Internetului).

 

Dezavantajul utilizării POP/POP3

Este dificil să păstrați mai multe dispozitive digitale sincronizate sau conectate între ele. Mesajele trimise de pe unul dintre calculatoare nu sunt valabile și pe celelalte. De aceea, este necesar selectarea unui computer primar (master computer) sau trebuie să descărcați toate emailurile pe fiecare calculator în parte. Dacă intenționați să folosiți un laptop pentru a călători, vă recomandăm IMAP, nu POP/POP3.

 

Ce este IMAP? Avantaje utilizare protocol de email IMAP

IMAP înseamnă Internet Message Access Protocol în limba engleză și presupune accesarea emailurilor din locații multiple (precum și dispozitive diferite), deoarece emailurile rămân salvate pe serverul de mailing al ISP-ului. Spre deosebire de POP, IMAP nu face copii ale mesajelor pe hard drive-ul computerului local (cu excepția cazului în care faceți un efort de a le copia personal).

Multi provideri ISP nu suportă IMAP deoarece stochează mesajele utilizatorilor în mod nedefinit pe serverele de mail. Acest lucru face ca ei să folosească spațiul lor de stocare pe disc pentru mesajele tale. Câtiva dintre ei setează o limită la cantitatea de mesaje email care pot fi salvate, iar dacă acea limită este prea mică, nu vor avea loc toate mailurile în cazul în care folosești din plin căsuța poștală. Atașamentele (fotografii, clipuri video, aplicații, fișiere etc) ocupă spații de stocare semnificative.

Folosind IMAP, toate mesajele tale rămân salvate pe server. Chiar dacă folosești alt computer, întotdeauna sunt afișate aceleași mesaje. Un mail citit la școală sau la locul de muncă care este marcat ca fiind “citit” va arăta că a fost citit și atunci când îl vei vizualiza din nou acasă.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com