ACCES CONT

Blog

Serverele dedicate, soluția siguranței

În cazul în care te gândești să apelezi la o firmă care să se ocupe de găzduirea site-ului tău de prezentare sau chiar a blogului, trebuie să ții cont de anumite aspecte și mai ales de serviciile pe care acea firmă de gazduire le oferă, servicii care pot face diferența dintre un site stabil și unul care pică atunci când lumea îți e mai dragă.

 

Așadar, unul dintre aspectele importante de care trebuie să ții cont atunci când îți faci calculele în acest sens, este existența unui server dedicat. Însă, ca să înțelegi mai bine despre ceste vorba, să explicăm un pic ce sunt acelea servere dedicate.

 

Un server dedicat este o mașinărie ce seamănă, cel puțin la capitolul aspect, cu o unitate normală PC, însă, cu funcții diferite, menită să sporească performanța pe care clientul o primește, totul la standarde mult mai înalte. Cu alte cuvinte, serverul dedicat, care, de cele mai multe ori folosește ca sistem de operare Linux, oferă control total și siguranță, putând să îți alegi singur softurile pe care dorești să le deții, fără să depinzi de provider. O situație de win-win, dacă este să tragem linie. Cine nu-și dorește autonomie și, mai ales, siguranță, până la urmă?

 

Ceea ce nu știm este că noi folosim astfel de servere zilnic, câteva astfel de exemple fiind serverele ftp, serverele de e-mail, serverele dns, etc. Bineînțeles, utilizatorul obișnuit nu va fi conștient de serverele dedicate de genul acesta, pentru că nu-i trebuiesc astfel de informații. Acum, închipuie-ți că ai un astfel de server care se ocupă integral numai de tine, fără să fii perturbat de alți clienți care să tragă din aceleași resurse. Caz în care ții extrem de mult la afacerea ta și-ți dorești să ai parte de autonomie, așa cum am mai menționat, însă și de siguranță, e cazul să te gândești să închiriezi un pachet ce include servere dedicate.

 

Dacă tot nu ai înțeles cam cum stă treaba cu un server dedicat, iată o comparație menită să te scoată din întuneric. Să zicem că-ți dorești să te muți în chirie și te gândeșți că-ți este suficientă o garsonieră, însă odată mutat, îți dai seama că-n garsoniera aia tot pică curentul pentru că vecinii tăi, fiind iarnă, bagă radiatoare în priză mai mereu. Apoi, realizezi că traiul la comun nu e pentru tine și te muți la casă, acolo unde ești racordat individual la rețeaua de electricitate, astfel că devii independent. Așadar, dacă ții la afacerea ta, alege un server dedicat!

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com