ACCES CONT

Blog

VPS OpenVZ vs VPS KVM

Alegerea intre tehnologiile de virtualizare KVM si OpenVZ trebuie sa fie o decizie bazata pe necesitati, astfel ca una poate fi mai buna decat cealalta, in functie de scopul aplicatiilor rulate si de necesarul de flexibilitate care este implicat in gestionarea serverului virtual.

 

KVM
Kernel-based Virtual Machine este o infrastuctura de virtualizare pentru kernelul Linux-ului. KVM-ul permite rularea multipla a serverelor virtuale, utilizand imagini Linux sau Windows nemodificate.

Optand pentru virtualizarea KVM, va puteti achizitiona un server virtual ce se comporta exact ca un server dedicat, prin urmare faceti o economie financiara dar beneficiati de resurse dedicate.

Totodata, veti avea controlul absolut asupra mediului izolat si asupra software-ului. Spre deosebire de OpenVZ insa, KVM-ul nu permite imprumutul temporar al unor resurse, acesta avand resurse dedicate complet izolate.

 

Ca si caracteristici principale, KWM dispune de urmatoarele:

– Permite virtualizarea oricarui sistem de operare (Linux, Windows etc)
– Suport nativ NFS
– Se pot crea partitii swap ca pe serverele dedicate
– Permite rularea sistemului in tip desktop
– Permite setarea serverelor VPN
– Resursele sunt dedicate

 

OpenVZ

OpenVZ este o virtualizare bazata pe containere Linux. Aceasta tehnologie de virtualizare creeaza containere Linux multiple,securizate si izolate, pe un singur server fizic. Aceste containere permit o utilizare mai buna a serverului si, totodata, nu lasa sa se creeze conflicte intre procese.

Fiecare din container are comportamentul unui server normal, cu acces in root, adrese Ip, fisiere, resetare independent, utilizatori, aplicatii si procese.

 

Caracteristici principale OpenVz:

– Ofera cel mai mic consum de resurse, costuri reduse
– Resurse alocate in mod egal catre cei ce au servere virtuale cu aceleasi caracteristici
– Migrare in timp ce serverul virtual este in functiune, fara intrerupere de servicii
– Upgrade la resurse fara a fi necesara repornirea sistemului de operare
– Alocare de RAM in cazul depasirii resurelor alocate
– OS-uri preinstalate
– Backup online

 

Prin urmare, tehnologiile sunt diferite structural si sunt pretabile aplicatiilor si specificatiilor tehnice implicate.

DDS va ofera servere VPS fara management la cele mai mici preturi. In acest fel, puteti avea la dispozitie un server virtual privat cu acces root pe care sa il configurati cu orice software necesar pentru functionarea unui script sau pentru streaming, avand si un nivel de resurse definit. Pentru clientii care nu au cunostinte de administrare, oferim suplimentar si servicii de management server.

 

Alege DDS pentru ca utilizam servere premium HP, gazduire in propriul centru de date, departament tehnic disponibil 24 din 24 si uptime minim 99,99% .

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com