ACCES CONT

Blog

Gazduire Cloud vs Servere Dedicate

Opțiunile disponibile în ceea ce privește găzduirea datelor, poate fi un pic năucitoare. De aceea, în acest articol o să oferim o explicație clară a două dintre cele mai populare tipuri de găzduire a infrastructurii: servere dedicate si cloud hosting. De ce contează diferența dintre cloud și server? Deoarece fiecare oferă niște beneficii specifice. Este important ca o afacere să opteze pentru opțiunea care i se potrivește cel mai bine cu aplicațiile și serviciile ei.

În realitate, atât găzduirea cloud cât și serverele dedicate pot sprijini orice aplicație sau serviciu, dar fiecare opțiune este mai potrivită pentru anumite situații. Alegerea platformei potrivite poate ajuta o afacere să reducă costurile, să crească flexibilitatea și să potențeze infrastructura.

 

  • PUNCTE IN COMUN

 

Atât cloud-ul cât și serverul dedicat oferă un mediu de server complet. De fapt, din perspectiva unui administrator de server, servere dedicate și cloud-ul sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare. Acestea sunt gestionate folosind aceleași instrumente, execută același software și oricine care este familiarizat cu gestionarea unuia, va ști cum să-l folosească și pe celălalt.

 

  • GAZDUIRE CLOUD

 

Cloud-ul este o platformă de server hosting virtualizat. O platformă de cloud publică cuprinde mai multe servere fizice adăpostite într-un centru de date securizat, fiecare dintre ele găzduind un număr de servere virtuale.

 

  • CARE SUNT AVANTAJELE UNEI PLATFORME DE TIP CLOUD?

 

Deoarece fiecare server virtual este un construct de software, îl putem controla la fel ca pe orice alt software. Un server virtual poate fi creat în câteva secunde, dar poate fi și distrus imediat atunci când nu mai este necesar.

Pentru unele companii, flexibilitatea cloud-ului poate fi copleșitoare, motiv pentru care se poate inființa un cloud de gestiune, care include managementul de bază cu actualizări pentru software-ul folosit, evaluările de securitate la cerere și o oră de administrare a sistemului în fiecare lună.

Flexibilitatea imbatabilă a cloud-ului poate schimba modul în care companiile văd găzduirea, să nu uităm că această opțiune oferă o infrastructură inepuizabilă. În cazul în care un dezvoltator are nevoie de un server de test pentru a încerca o idee, el se poate conecta la panoul de control al cloud-ului și în câteva secunde serverul este gata.

 

  • GAZDUIRE SERVER DEDICAT

 

Spre deosebire de cloud hosting, toate resursele unui server dedicat sunt disponibile pentru client. Un server dedicat poate fi configurat în funcție de specificațiile exacte ale clientului, care poate alege procesorul, RAM-ul și stocarea care se potrivește cel mai bine cu necesitățile companiei. Cerințele pot varia de la mai multe procesoare până la cantități uriașe de memorie.

Serverul dedicat sunt este cea mai puternică opțiune de găzduire cu un singur server. Opțiunea mai puternic decât un server dedicat este un cluster de servere dedicate. Când trebuie să alegi un server dedicat? Răspunsul este simplu: serverele dedicate sunt cea mai bună alegere pentru o performanță IO incredibilă și o fiabilitate pe termen lung.

Utilizările tipice ale unui server dedicat includ serverele ca și baze de date, pentru găzduirea mai multor site-uri sau un singur site cu un trafic mare sau un magazin de tip eCommerce, pentru a oferi backend pentru o aplicație mobilă sau web, precum și pentru a găzdui servere virtuale.

 

  • CLOUD PRIVAT

 

Un cloud privat combină unele dintre beneficiile platformelor cloud și serverelor dedicate. Asemeni hosting-ului, o platforma de cloud privat oferă o platformă flexibilă  tip server virtual. Dar, spre deosebire de platforme cloud publice, hardware-ul fizic care stau la baza unui cloud privat este la dispoziția unei organizații.

Cloud-ul privat este soluția ideală de găzduire pentru companiile care preferă  să renunțe la beneficiile infrastructurii virtuale.

 

  • CLOUD HYBRID

 

Până acum am comparat serverele dedicate și cloud-ul, dar unele companii nu aleg una sau alta: ei aleg combinația optimă a infrastructurii, care ar putea include servere dedicate și servere cloud publice sau private.

Un cloud hibrid integrează o gamă largă de modalități de hosting (servere dedicate, servere colocate și servere cloud) într-un singur ansamblu.

O configurație populară este cea de a utiliza înalta disponibilitate a servere-lor dedicate ca baze de date si backend, servere de aplicații și servere cloud pentru a găzdui componenta frontend a unei aplicații SaaS.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com