ACCES CONT

Blog

Importanța unui certificat SSL

Următorul pas logic pe care trebuie să-l urmezi atunci când îți cumperi domeniu și hosting de la o firma ta de găzduire este să pui emfază pe subiectul certificate SSL. Ai putea să te întrebi de ce este necesar acest pas, de vreme ce oricum ar fi site-ul tău, odată creat, este oricum vizibil pe internet. Pentru a clarifica importanța unui certificat SSL, pentru început vom defini noțiunea.

 

Certificatul SSL este  folosit pentru a asigura schimbul de informații pe internet în condiții de securitate. Mai exact, ne referim la acel gen de informații private, spre exemplu datele cardurilor bancare, parolele conturilor tale și, în general orice informație ți-ai dori-o păstrată secretă. Reformulat, certificatul SSL criptează aceste informații, dând utilizatorului un plus de siguranță. Orice website care folosește informațiile mai sus menționate, spre exemplu, magazinele online, website-urile băncilor, rețelele sociale, ar trebui să aibă un astfel de certificat. Un website ce nu are un certificat SSL însă cere utilizatoului crearea unui cont sau divulgarea datelor personale, nu ar trebui să primească încredere din partea acelui utilizator.

 

Obținerea unui certificat SSL nu este o operațiune greoaie absolut deloc în cazul persoanelor fizice ce-și doresc o astfel de opțiune atașată website-ului personal (vorbind aici despre blog-uri, în general). Nici în cazul persoanelor juridice aceasta operațiune nu este una complicată, dacă este să comparăm asta cu toate celelalte hârțogării cu care persoanele juridice se confruntă periodic. Documentele necesare persoanelor juridice sunt reprezentate de un certificat constatator emis de Registrul Comerțului, emis de cel mult 4 săptămâni, o copie a Certificatului de Înregistrare a firmei, semnată și ștampilată, o cerere de achiziție și o copie a unei facturi emise (de preferință ultima sosită). De asemenea, tot în cazul persoanelor juridice, este necesar ca datele de pe whois să corespundă celor de pe certificatul de înregistrare a firmei.

 

Certificatul SSL se obține contracost de la fima de hosting de la care ai achiziționat găzduirea domeniului tău, aceasta atribuindu-ți ulterior un IP dedicat.

 

În concluzie, dacă vă respectați clienții și doriți să inspirați încredere acestora, certificatul SSL devine un „must-have” ce ține de educația navigării pe internet, însă și de protejarea datelor de eventuale furturi sau distorsiuni.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com