Pastrarea sigurantei site-ului
Gestionarea, precum si pastrarea sigurantei site-ului vostru sunt doua lucruri foarte importante, de care ar trebui sa tineti mereu cont. Site-ul este un instrument foarte important atunci cand vine vorba despre afacerea voastra, de aceea el trebui sa functioneze si sa fie in permanenta cat mai securizat. Este esential ca toate masurile de securitate sa fie activate, astfel incat sa va puteti proteja de diversele amenintari din mediul online. Exista cateva practici de securitate pe care ar trebui sa le integrati site-ului vostru astfel incat acesta sa poata fi mereu in siguranta.
Primul pas important pe care trebuie sa-l aveti in vedere il reprezinta folosirea unor parole cat mai puternice. Aceasta practica este una dintre cele mai importante. Folositi astfel o parola in care sa includeti caractere speciale, dar si cifre si litere mari. Toate persoanele care folosesc site-ul trebuie sa se foloseasca de astfel de parole. Este foarte important si ca parola pe care o veti utiliza sa fie unica. Nu folositi niciodata aceeasi parola pentru a va loga pe mai multe conturi.
Este important sa va instalati si un certificat SSL. Acesta va va afisa o bara verde in broswer, iar prin intermediul acesteia, veti reusi sa va criptati datele transmise dintre server si browser. Un astfel de certificat va reusi sa creasca increderea utilizatorilor, acestia fiind convinsi ca acceseaza un site cu o conexiune securizata. Un alt impact benefic al unui astfel de site este si o mai buna pozitie in clasamentul Google. Aveti astfel in vedere un serviciu cat mai bun de certificate SSL.
Nu uitati si de importanta firmei de hosting. Site-ul vostru va fi foarte important, de aceea o firma de hosting de calitate va va putea oferi serivciul pe care il veti dori. O firma de hosting buna va va oferi siguranta pe care o doriti, reputatia firmei de hosting fiind cea care va face diferenta intre un serviciu slab si unul foarte bun.
Un alt lucru de care sa tineti cont il reprezinta scanarile regulate pentru malware. Nu uitati sa va scanati regulat site-ul pentru a descoperi rapid potentialele fisiere infectate. Multe platforme dispun de aceasta functie in mod gratuit. Puteti activa chiar si planurie platite pentru o astfel de scanare, planuri pe care le veti putea activa periodic cum ar fi odata pe sapatamana sau lunar.
Update-urile trebuie sa fie si ele la zi. Un site updatat va reusi sa se fereasca de orice fel de atac al hackerilor. Este bine ca sa va updatati cat mai des atat platforma, cat si tema sau plugin-urile pe care le utilizati. Dezactivati toate plugin-urile care nu sunt autorizate pentru ca acestea reprezinta de obicei un risc ridicat de securitate. Plugin-urile mai au si dezavantajul ca pot fi folosite pentru a va infesta site-ul. Un alt aspect de care sa tineti cont il reprezinta backup-ul. Este esential sa aveti mereu o copie de rezerva a site-ului vostru pentru situatia in care acesta pateste ceva. Activarea unei astfel de functii este posibila si ar fi o idee buna sa profitati de ea.