ACCES CONT

Blog

Protejarea eficienta a site-ului de malware

Este bine sa stiti cum sa va protejati cat mai eficient site-ul de malware. In ziua de azi, malware-ul este o realitate si multi detinatori de site-uri trebuie sa se protejeze eficient impotriva acestei probleme. Un numar de 1% din totalul site-urilor sunt afectate zilnic de problema malware, acest procent reprezentand aproximativ 18 milioane si jumatate de site-uri web. Un website este atacat in medie, in fiecare zi de cel putin 44 de ori. Este important astfel sa va protejati site-ul cat mai bine. Un site protejat corespunzator este un lucru de care trebuie neapart sa tineti cont, iar daca detineti un site trebuie sa aveti grija de acest aspect.

 

Pe langa faptul ca veti pierde date confidentiale, un site afectat de malware este si neglijat de motoarele de cautare. Acest lucru afecteaza atat SEO-ul site-ului respectiv, car si pozitionarea sa in clasamentul cuvintelor cheie. Este important sa tineti astfel cont de cateva sfaturi, astfel incat site-ul vostru sa fie pozitionat mult mai bine in cautari.

 

Un prim lucru important pe care il puteti face pentru a va proteja site-ul va fi o scanare regulata. Nu uitati sa va scanati astfel cat mai des site-ul, pentru ca acesta sa fie ferit de orice problema. Un site scanat periodic se va putea feri de eventualele vulnerabilitati. Scanarile vor semnaliza chiar si erorile care apar pe site. Veti putea astfel actiona preventiv, astfel incat sa va feriti de orice fel de problema. Un alt lucru pe care il puteti face este sa instalati si un antivirus eficient. Acesta va opri raspandirea in mod accidentala a unui program malware.

 

Back-upul regulat al site-ului este si el foarte important. O copie a site-ului trebuie avuta in vedere pentru ca in cazul in care are loc un atac malware si va pierdeti datele, veti putea oricand sa va restaurati cu usurinta site-ul. Furnizorul de hosting va va oferi acest back-up pe un server extern. Un astfel de furnizor va va pune la dispozitie si numeroase alte servicii precum un serviciu de servere dedicate. Un server dedicat ar putea fi o optiune buna pentru voi, de aceea il puteti avea in vedere.

 

Update-urile trebuie facute la zi. Aveti in vedere ca orice plugin sa fie updatat. In acelasi timp, tineti cont si de updatarea platformei pe care o folositi. Unele statistici zic ca un numar de 39% dintre site-urile existente in momentul de fata online folosesc o versiune invechita a platformei WordPress. Este astfel indicat sa treceti la o versiune noua a acestei platforme.

 

Nu uitati si sa va actualizati planul de gazduire. Utilizarea unui plan de gazduire neadecvat nu este indicata in special datorita aspectului securitatii. Chiar daca initial un plan de gazduire de calitate poate fi mai scump, pe termen lung, veti vedea ca un astfel de plan este mult mai indicat. Veti avea parte de o monitorizare tehnica de securitate 24/7. In acelasi timp, veti dispune si de certificate SSL, precum si de numeroase alte lucruri la fel de utile pentru site-ul vostru.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com